De uit New Orleans afkomstige Fo’ Reel is ooit door gitarist/producer Mark Domizio begonnen als studioproject. Inmiddels is het een veelgevraagde begeleidingsband geworden met als vaste leden zanger C.P. Love, toetsenman Johnny Neel en bassist David Barrard, hoewel op dit album voor laatstgenoemde de diensten worden ingeroepen van David Hyde. Verder worden drummers en blazers apart ingehuurd.

Omdat de band vaak als begeleiders voor anderen wordt ingehuurd is deze heel veelzijdig. En dat is duidelijk te horen op dit album. De basis is blues, maar met duidelijke uitstapjes naar de soul, latin, funk en jazz. De beste songs zijn naar mijn mening de knipoog naar Clarence ‘Gatemouth’ Brown in de instrumental “Gate”, de slowbues “Outside Love” en als mijn favoriet, het soulvol gezongen “Breaking Up Somebody’s Home”, bekend van Albert King.

Fo’Reel is een absolute topband, die met deze cd een prachtig visitekaartje afgeeft. (Eigen beheer) (8/10)

Deel:

Comments are closed.