Dat Justin Townes Earle de zoon van Steve Earle is en dat hij vernoemd werd naar diens vriend (de legendarische songwriter Townes Van Zandt) moge inmiddels bekend zijn. Wat hopelijk ook bekend is, is dat hij nu al zes albums lang een zeer uitgesproken Americana/SingerSongwriter oeuvre aan het kweken is en zich daarbij laat gelden als misschien wel hét talent van nu.

Na de nodige problemen met de naald (wie kan nog meer zeggen dat hij al vijf keer op apegapen lag na een overdosis?) en vervolgens met de fles, lijkt hij zijn leven op orde te hebben inclusief een creatieve boost met het verschijnen van maar liefst twee albums in een half jaar, namelijk het prima ontvangen ‘Single Mothers’ (september 2014) en het binnenkort te verschijnen companion piece ‘Absent Fathers’ (januari 2015).

De releases zullen luister bijgezet worden met een Europese tour, die ook Paradiso, De Oosterpoort, Rotown en TivoliVredenburg aan zal doen. Dit zullen ongetwijfeld gedenkwaardige shows gaan worden waarmee Justin Townes Earle eindelijk eens echt kan laten zien wat hij live waard is!

Deel: