Na hun magistrale akoestische optreden in Markant is Navarone een week later alweer terug in Uden. Maar nu met de achterbak vol gitaren, versterkers, drums en podiumlichten en is de Pul het reisdoel. Kortom: ons staat een rockset  te wachten vanavond. Voorafgaand aan de show mochten fotograaf Kim Balster en uw recensent de band interviewen en fotograferen. De resultaten hiervan kun je  binnenkort op Maxazine en Rockmuzine verwachten.

Het voorprogramma van de avond werd verzorgd door het uit de achterhoek afkomstige Texas Radio. De mannen wisten zich tot nu toe aardig in de kijker te spelen met shows samen met Automatic Sam en Black Bottle Riot , voorprogramma’s voor onder andere Rival Sons en het naprogramma bij Bob Dylan. Wie deze namen leest weet al waar deze band de mosterd haalt; bluesrock in de traditie van the Doors en The Allman Brothers.

In de Pul weten ze met hun vette riffs en enthousiaste podiumpresentatie al snel het publiek voor zich te winnen. Na een stief half uurtje hebben de heren het publiek behoorlijk opgewarmd voor de hoofdact van de avond.

Navarone heeft een druk en enerverend jaar achter de rug: Begin 2014 hebben ze hun tweede album opgenomen. In mei kwam het album ‘Vim and Vigor’ uit en daarna heeft Navarone onvermoeibaar in Nederland en verre omstreken podia onveilig gemaakt. Begin december bracht de band ook nog eens  ‘A date at the chapel’ uit, een live registratie van Navarone’s akoestische show samen met klassiek ensemble the Wooden Collective. De show in de Pul is de laatste volledige show van 2014, in Haarlem zal de band tijdens ‘Serious Request’ op 20 december nog een korte show verzorgen.

Ondertussen was de concertzaal van de Pul behoorlijk volgelopen. Na het doven van de zaallichten en het wegsterven van de pauzemuziek klonken sinistere batmansamples door de Pul als intro voor de show van Navarone. De donderende bas van Bram Versteeg trapt de opener ‘Highland Bull’ af. Met een knetterstrakke uitvoering van dit nummer van ‘A Darker Shade of White’ zet Navarone gelijk de toon. De band heeft er zin in. Het publiek ook, zo blijkt als het hele publiek al vroeg in de show, tijdens ‘The Red Queen Effect’ mee staat te springen. Met deze wisselwerking tussen band en publiek wordt het een memorabele avond.

Tijdens de ‘Wanderer’experimenteert Merijn met tweestemmige samenzang met het publiek. Moby cover ‘In this World’ krijgt een ware kippenvel uitvoering met Merijns ijzige uithalen en het verstilde gitaarspel van Kees en Roman. Op een enkeling na was de hele Pul muisstil tijdens de kwetsbare onversterkte uitvoering van Devil’s Ferry. En als klap op de vuurpijl wordt de Led Zeppelin classic ‘Black Dog’ volledig  eigen gemaakt met Merijn die Robert Plant in zijn hoogtijdagen naar de  kroon steekt en moddervette gitaarsolo’s van Kees “Page” Lewiszong.

Het is een geweldig avondje rock ’n roll in de Pul, zowel voor het publiek als de band. De mannen van de band staan zichtbaar te genieten als de hele Pul meespringt op ‘Wanderer’ en geven daarna ook extra gas tijdens het psychedelische epos ‘Sage’. Navarone in deze vorm laat zien dat ze klaar zijn voor een volgende stap: het buitenland veroveren om te beginnen in Duitsland, boekers van de eredivisie van het clubcircuit in Nederland en de grote festivals: Pinkpop en Lowlands luistert u?

Deel: