De organisatie van Dauwpop heeft Dotan, Typhoon, Masters of Reality, Magnus, Pauw, FeestDJRuud, Cookachoo, The Million Plan en Doppelgang toegevoegd aan de line-up voor Dauwpop 2015. Dotan is één van de heetste artiesten van het moment. Single ‘Home’ krijgt heel Nederland niet meer uit haar hoofd en ook laatste single ‘Fall’ is een hele dikke hit. Maker van het beste Nederlandse album van 2014 (Lobi da Basi) is Typhoon. Naast het maken van goede albums, is de Zwolse hiphopper ook een ware echt podiumdier. Zijn liveshows monden dan ook steevast uit in een groot feest.

Uit Amerika komt Masters Of Reality overgevlogen. De legendarische desertrockers gelden als één van de grondleggers in hun genre, waar Queens of the Stone Age de bekendste uit is. Master of Reality speelt hun enige Nederlandse show op Dauwpop. Magnus is het dance project van dEUS frontman Tom Barman en techno-dj C.J. Bolland. Het gezelschap bracht het uitstekende album ‘Where Neon Goes To Die’ uit. Hierop staat ook single ‘Singing Man’ waarop Editors frontman Tom Smith de zang verzorgt. Pauw is één van de grote beloftes voor 2015. De net uitgebrachte titelloze EP met daarop hitsingle ‘Shambhala’ doet het goed bij pers en publiek.

Uiteraard komt ook de Dance Kuil weer terug. Daar zijn FeestDJRuud, Cookachoo, The Million Plan en Doppelgang reeds voor bevestigd. Eerder werden al Anouk, Kensington, John Coffey, King Khan & The Shrines en Paceshifters bevestigd.

Dauwpop wordt op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei 2015, gehouden aan het Terrein a/d Luttenbergerweg in Hellendoorn.

PROGRAMMA DAUWPOP 2015 o.a.:
Anouk
Kensington
Masters of Reality
Dotan
Magnus
John Coffey
King Khan & The Shrines
Paceshifters
Pauw
FeestDJRuud
Cookachoo
The Million Plan
Doppelgang

Deel: