Ook zonder toegangskaartje voor Eurosonic 2015 kunnen bezoekers van de Groningse binnenstad zich prima vermaken dankzij een gratis gevarieerd randprogramma. Een greep: Eurosonic Air op de Grote Markt, Subbacultcha!, Altersonic en Platosonic. En natuurlijk Negersonic, het sympathieke rock-‘n’-rollfestivalletje van DJ De Rooie Neger dat inmiddels tot de vaste waarden van het belangrijkste evenement van de Nederlandse muziekindustrie behoort. Negersonic zelf vindt plaats op vrijdag 16 januari van 13.00 tot 19.00 uur in de Vera in Groningen (Oosterstraat 44).

“Ik ben er verdomde trots op dat Peter Pan Speedrock, Bökkers, Lucas en Gea, Death Alley en The Miseries op mijn eigen feestje Negersonic spelen”, laat De Rooie Neger weten. ,,Geheel gratis toegankelijk en dit jaar voor het eerst in de Vera nota bene, wat mij betreft toch de allercoolste plek van Groningen. Ik zal tijdens Negersonic uiteraard zelf achter de draaitafels staan. En dan vanaf vrijdag middernacht opnieuw, bij wijze van Eurosonic-traditie. De rij met wachtenden buiten bij de ingang van de Vera wordt elk jaar langer dus ik raad mensen aan om echt op tijd te komen.”

De geheel niet negroïde doch wèl roodharige Neger volgt wekelijks in topzalen zijn eigen unieke DJ-stijl waarmee hij groot is geworden. Onder zijn motto ‘It’s my party and I draai what I want to’ laat hij met zijn eigenzinnige platenkeuze – van Slayer tot Schlager en van credible tot incredible – de dansvloer even gemakkelijk twerken als crowdsurfen op André Hazes, Pantera, op een Jitterbugje of Calypsootje. Kortom: een fenomeneger.

Deel: