Na een jaar van afwezigheid is Kempenerpop gelukkig weer terug op de muziekagenda! Net als de voorgaande edities is Maxazine weer mediapartner van dit gezellige festival. In de aanloop naar Kempenerpop wordt dit in 2015 voor de negende keer de Kempenerpopprijs georganiseerd. De inschrijving hiervoor is vanaf nu geopend. Tot 31 januari 2015 kunnen geïnteresseerde bands zich inschrijven. De voorrondes van de Kempenerpopprijs 2015 vinden plaats op de vrijdagen 20 maart, 3 april en 17 april in diverse café’s in de regio. Er worden drie voorrondes gehouden, waarvan de winaar doorgaat naar de finale, op 8 mei. In de finale mogen deze drie bands onderling uitvechten wie zich winnaar mag noemen van de Kempenerpopprijs en dus op Kempenerpop 2015 mag spelen.

Hoe kun je je inschrijven?
Stuur voor 31 januari 2015 een e-mail naar popprijs2015@kempenerpop.nl met de volgende informatie:
– Bandnaam:
– Contactpersoon:
– Plaats:
– Telefoon:
– E-mail:
– Website:
– Muziekstijl:
– Aantal bandleden:
– Jaar van oprichting:
– Op welke data jullie beschikbaar zijn (20 maart, 3 april, 17 april).
Voeg als bijlage een demotrack en een bandfoto toe (max 10MB totaal).

Alleen complete inschrijvingen met demotrack en bandfoto worden in behandeling genomen. Uiterlijk 15 februari krijgen de ingeschreven bands bericht of ze deel kunnen nemen aan de voorrondes.

Voorwaarden Kempenerpopprijs 2015:
Je kunt je inschrijven tot uiterlijk 31 januari 2015!
De voorrondes worden gehouden op vrijdag 20 maart, vrijdag 3 april en vrijdag 17 april.
Per voorronde worden 4 bands toegelaten; in totaal kunnen dus 12 bands meedoen aan de Kempenerpopprijs 2015.
De winnaar van iedere voorronde gaat door naar de finale.
De finale wordt gehouden op vrijdag 8 mei.
Alleen bands met eigen repertoire worden toegelaten tot de Kempenerpopprijs; coverbands worden uitgesloten van deelname.
Uit de inzendingen selecteert de organisatie de deelnemers op basis van de ingestuurde demotrack. Hierbij wordt niet geluisterd naar de kwaliteit van de opname, maar naar de kwaliteit van de muziek. Een repetitie-opname wordt dus gelijkwaardig beoordeeld als een professioneel opgenomen track.
De band speelt zowel in de voorrondes als in de finale op een door de organisatie geleverde backline. De drummer wordt geacht zijn eigen bekkens en snaredrum mee te nemen.
De speelduur tijdens de voorrondes is maximaal 25 minuten per band.
De beslissingen van de organisatie en de jury zijn bindend.

Deel: