Lorde, bekend van haar hit Royals, is een van dé popsensaties van de afgelopen tijd. In 3Doc een special over de achttienjarige Nieuw-Zeelandse zangeres, mét hoogtepunten van haar concert in het Utrechtse Tivoli Vredenburg. De Nieuw-Zeelandse is pas achttien jaar, maar ontving al twee Grammy Awards voor haar hit ‘Royals’. Lorde (voluit Ella Marija Lani Yelich-O’Connor) is sinds die hit in 2013 wereldberoemd. 3Doc besteedt een special aan de zangeres. De makers interviewden haar voorafgaand aan haar concert in Tivoli Vredenburg. Daaruit komen hoogtepunten voorbij, waaronder ‘Royals’ en andere nummers van haar debuutalbum ‘Pure Heroine’.

Wereldster
Verder komen mensen uit de muziekindustrie in haar thuisland aan het woord. Die maakten haar opkomst van dichtbij mee en zagen het tienermeisje plots uitgroeien tot wereldster. Waardoor het zomaar voor kan komen dat legendes als David Bowie zegt dat “luisteren naar haar aanvoelt als luisteren naar de toekomst”. “Een mooi moment”, zegt ze daar zelf over.

“Als zo’n groot persoon dat zegt, dan ben ik voor de rest van mijn leven gelukkig. Zelfs als ik nooit meer iets presteer.” Dat laatste zal niet het geval zijn, want inmiddels werkt ze aan haar tweede album. Dat zal volgens haar totaal anders zijn dan ‘Pure heroine’. “Mijn debuut schreef ik met de buitenwijk in mijn achterhoofd waarin ik opgegroeid ben, met mijn vrienden en mensen die ik heel goed ken. Inmiddels heb ik elke dag nieuwe mensen om me heen. Een totaal ander gevoel.” Haar tour is inmiddels afgelopen, dus heeft Lorde in elk geval genoeg tijd om in de studio door te brengen.

3Doc: Lorde, 21:35 – 22:30 uur, NPO 3

Deel: