HowardWhiteBoys RosasLounge_cHoward & The White Boys is een bluesband uit Chicago, die eind tachtiger jaren is opgericht. Tijdens hun bestaan hebben zij gespeeld met mensen als Otis Rush, Koko Taylor, Junior Wells, Bo Diddley om er maar een paar te noemen. Ook hebben zij enkele het voorprogramma verzorgd voor Buddy Guy en deze heeft ook al eens op een van hun cd’s meegedaan.

Deze cd is live opgenomen tijdens een optreden in Rosa’s Lounge, een van de bekendere clubs in de Windy City. En het bevestigt eens te meer hun reputatie als opwindende liveband. De band, bestaande uit Howard McCullum (bas/zang), Rocco Calipari (gitaar), Pete Galanis (gitaar) en Jim “Bucka” Christopolous (drums) toont tijdens tien livesongs en een in de studio opgenomen bonustrack dat zij tot het beste behoren wat Chicago momenteel te bieden heeft. De muziek van de band kan omschreven worden als Chicagoblues met een dosis funk en r&b. Dat staat dus garant voor een avondje feesten. De heren trekken stevig van leer met de eerste paar tracks, maar door een goede variëteit aan tempo en volume weten zij de aandacht tot aan het laatste akkoord vast te houden. (3011 Records) (7,5/10)

Deel:

Comments are closed.