Het optreden dat Jake Bugg op 21 februari 2014 gaf in de legendarische Royal Albert Hall, verschijnt op vrijdag 12 december op DVD en Blu-Ray. De show bevat nummers van Jake Bugg’s titelloze debuutalbum uit 2012 en het door Rick Rubin geproduceerde ‘Shangri La’, dat een jaar later verscheen

Behalve het prachtige concert in Londen is er op ‘Live At The Royal Albert Hall’ ook veel ‘achter de schermen’-beeldmateriaal te zien, zoals een interview met de zanger en backstage-fragmenten met Michael Kiwanuka en Johnny Marr, die tijdens de show gastoptredens verzorgden. Kiwanuka zingt mee op de nummers ‘Tell Me A Tale’ en ‘Kingpin’. Marr voegt zich bij Jake op het podium tijdens ‘Slumville Sunrise’. Beide gastartiesten keren vervolgens terug voor een sensationele versie van ‘Lightning Bolt’.

Tijdens het prachtige nummer ‘Broken’ wordt Jake Bugg bijgestaan door een tienkoppig koor dat bestaat uit deelnemers aan de door Bugg zelf opgezette workshop ‘The Albert Sessions’. Tijdens deze workshop begeleidde de zanger jonge artiesten naar een plek op het podium van de legendarische concertzaal.

De carrière van de twintigjarige zanger uit Nottingham is bijna net zo legendarisch te noemen. Vanuit het niets kwam zijn debuutalbum ‘Jake Bugg’ binnen op nummer één in de Britse albumlijsten. Hiermee schreef hij geschiedenis: niet eerder kwam zo’n jonge artiest zo hoog binnen met een debuut. Met de hitsingles ‘Two Fingers’ en ‘Broken’ op zak stond Jake Bugg vervolgens als hoofdact op diverse Europese festivals, waaronder Glastonbury en het Nederlandse Into The Great Wide Open. Op uitnodiging van de eveneens legendarische Rick Rubin trok Jake Bugg naar Malibu om in Rubin’s studio te werken aan zijn tweede album, ‘Shangri La’.

‘Live At The Royal Albert Hall’ is geregisseerd door Charlie Lightening die eerder al documentaires maakte voor Paul McCartney, Paul Weller, Black Sabbath en Arcade Fire.

Deel: