In 2009 scoorden Nick & Simon een nummer 1 kersthit met hun liedje ‘Santa’s Party’. Het succes van deze plaat smaakte naar meer en vorig jaar brachten ze een compleet kerstalbum uit. De twee brachten geheel volgens Amerikaanse traditie een kerstalbum op de mark, vol traditionals, maar dan op hun eigen manier. Nee, niet hoe we de Volendammers kennen, maar merendeels op z’n oud-Amerikaans. Wat jazzy, een beetje bigband, en alles gewoon lekker over de top kerstmis. Het album was een groot succes en dus komen de twee dit jaar haast noodgedwongen met een verbeterde versie van het album.

Op ‘Christmas with Nick & Simon – It’s beginning to look a lot like Christmas’ brengt het duo natuurlijk alle nummers van de vorige editie, maar ditmaal aangevuld met maar liefst zes nieuwe nummers, maar ook met een bonus-DVD. Op die DVD, de beelden van de speciale kerstspecial, die de twee vorig jaar opnamen. Natuurlijk met Sandra van Nieuwland en Katie Melua in de duetten die ook op de cd zijn te vinden: ‘Christmas in our hearts’ en ‘Baby it’s cold outside’. Op 19 en 21 december zullen Nick & Simon hun eerste kerstconcert ‘Christmas with Nick & Simon’ geven in Ahoy Rotterdam. Het kerstconcert wordt een muzikale kerstshow waarbij Nick & Simon met hun eigen top band, en de gastartiesten Matt Simons, Miss Montreal en Sandra van Nieuwland, een onvergetelijke avond zullen gaan verzorgen!

nick en simon kerst 2014Op de vernieuwde versie breidt het duo hun duettentraditie uit. Simon krijgt aanvulling van Miss Montreal op het zoetzapige ‘At Christmastime’ en Nick brengt samen met Matt Simons ‘Give me back my holiday’. Natuurlijk klinken de kerstklokjes verder gedurende de gehele cd en tezamen met nog een extra Nederlandstalig nummer (na de versie van vorig jaar slechts het tweede Nederlandstalige nummer), ‘Pak van mijn hart’, de kerstversie van de titelsong van de gelijknamige romantische film.

Voor de fans van Nick & Simon is er natuurlijk geen twijfel mogelijk; dit album is een must. Maar ook gewoon voor onder de boom is ”Christmas with Nick & Simon – It’s beginning to look a lot like Christmas’ eigenlijk gewoon een lekkere kerst-cd. Het album voegt bestwat toe aan de versie van 2013, en voor hen die het album vorig jaar gemist hebben, is het gewoon als een nette traditional te beschouwen. Nick & Simon hebbengetracht om op eigen wijze toch zo dicht mogelijk bij de basis te blijven en dat is ze goed gelukt. ”Christmas with Nick & Simon – It’s beginning to look a lot like Christmas’ is zo’n album dat tijdloos zal blijken. (8/10) (Cloud 9 Music)

Deel: