Het album ‘Paradise And Back Again’ van Anouk is deze week binnengekomen op de hoogste positie in de Album Top 100. Met deze entree heeft het album van de Haagse zangeres direct de gouden status gekregen. Anouk scoorde in totaal reeds elf nummer een-noteringen in de Album Top 100. De grootste hits van deze albums en de nieuwe single ‘Places To Go’ komen voorbij tijdens de shows die Anouk op 26 en 28 februari in de Amsterdamse Ziggo Dome geeft. Uit een recente post op haar Facebook-pagina onthult Anouk dat voor deze avonden een ‘Best Of’-setlist op het programma staat.

‘Paradise And Back Again’ is een bijzonder en zeer persoonlijk album voor Anouk. Ze schreef het tijdens de zwangerschap van haar vijfde kindje en het omvat een verzameling van verschillende muziekstijlen en thema’s. Van het opzwepende ‘You & I’ dat Anouk maakte met Afrojack tot het nummer ‘Breathe’,dat de zangeres schreef vanwege de bedreigingen die ze kreeg toen ze zich uitsprak over de Zwarte Pieten-kwestie vorig jaar.

“Het is eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje”, grapt de zangeres.“We leven in een tijd waarin alles kan, alles mag. Iedereen luistert naar van alles door elkaar. Iets wat ik zelf altijd al gedaan heb. Waarom zou je je toeleggen op een stijl, als je er meerdere beheerst? Ik werk op gevoel, op intuïtie. Alles wat ik uitbreng, daar sta ik met volle overtuiging achter Ik probeer nooit een hit te schrijven. Het gaat erom dat ik het zelf tof vind, of het nou gedraaid wordt of niet.“.

Anouk blijft hits scoren, met haar huidige single ‘Places To Go’ is Anouk bovendien toegetreden tot de tien meest succevolle Top 40-act aller tijden.

Deel: