De Australische band 5 Seconds Of Summer brengt op vrijdag 12 december het live-album ‘LIVESOS’ uit. Het populaire viertal verbrak afgelopen jaar wereldwijd verkooprecords met hun gelijknamige debuutalbum. In Nederland kwam het album op nummer een binnen in de Album Charts. Ook op het podium blijken de jonge mannen een sensatie: hun ‘Rock Out With Your Socks Out 2015 Tour’ verkocht in no time uit. 5 Seconds Of Summer staat op 20 mei in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam.

5 Seconds Of Summer, bestaande uit Luke Hemmings (zang en gitaar), Mikey Clifford (zang en gitaar), Calum Hood (zang en bas) en Ash Twin (zang en drums) blikt terug op een fenomenaal jaar. Naast de vele awards die de band in ontvangst mocht nemen, waaronder drie MTV European Music Awards voor ‘Best New Artist’, ‘Best Push’ en ‘Artist On The Rise’, tourden de Australiërs de wereld over als voorprogramma van One Direction. Afgelopen zomer stond 5SOS al twee keer in de Amsterdam ArenA, maar vanwege het ongekende succes zijn ze in krap een jaar tijd uitgegroeid tot hoofdact.

Op ‘LIVESOS’ is te horen dat 5 Seconds Of Summer met hun energieke popliedjes een van de grootste live-sensaties van dit moment is. De vijftien nummers op het album, waaronder de hits ‘Amnesia’, ‘She Looks So Perfect’ en ‘Everything I Didn’t Say’, zijn opgenomen tijdens de wereldtour met One Direction. In het komende jaar krijgen 285.000 fans in dertien Europese steden de kans om hun helden in actie te zien op het podium. De band geeft op haar website in een statement aan dat optreden vanaf het prille begin hun grootste passie is geweest. “All we want is for our fans to come to the shows, rock out and have one of the best times they’ve ever experienced. Also when a room is full of you guys from all different walks of life, you can let it go when you come to the shows and be free to be yourself.”

Deel: