Op 23 maart 2015 zal Seasick Steve’s zevende studioalbum, ‘Sonic Soul Surfer’ verschijnen via Caroline International. De nieuwe plaat vindt zijn oorsprong op de kleine boerderij waar Steve woont. Alle tracks op het album zijn daar in de woonkamer geschreven en geproduceerd.

Uiteraard speelt kameraad en vaste drummer Dan Magnussen mee op de plaat. “The whole record is mostly me and Dan sitting there drinking and playing,” aldus Steve. “There ain’t a whole lot of producing going on! But I know what I’m doing and I know what I want.” Andere bijdragen komen van Luther Dickinson (Mississippi All Stars) op slide gitaar en Georgina Leach op viool.

Steve’s merkwaardige carriere begon pas echt op late leeftijd toen hij eind 2006 bij de Britse TV show Jools Holland verscheen. Sindsdien heeft hij zich muzikaal sterk ontwikkeld en fans van alle leeftijden voor zich gewonnen met zijn buitengewone live optredens.

Op ‘Sonic Soul Surfer’ laat Seasick Steve zijn beste werk tot nu toe horen, variërend van boogies en shuffles tot roadtrip muziek. Ook tekstueel waant Steve zich op nieuw terrein, bijvoorbeeld in ‘Heart Full of Scars’, waar hij zingt over de emotionele bagage die het ouder worden mee zich meebrengt.

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Seasick Steve op 10 december naar De Bitterzoet in Amsterdam komt voor een eenmalige, intieme show.

Sonic Soul Surfer‘Sonic Soul Surfer’ Tracklisting
1. Roy’s Gang
2. Bring It On
3. Dog Gonna Play
4. In Peaceful Dreams
5. Summertime Boy
6. Swamp Dog
7. Sonic Soul Boogie
8. Right On Time
9. Barracuda ‘68
10. We Be Moving
11. Your Name
12. Heart Full Of Scars

Deel:

Comments are closed.