Aangezwengeld door de explosie van de Nederbeat-sound vormden de jaren zestig en zeventig een ongekend succesvolle en productieve periode in de Nederlandse muziekgeschiedenis. Als eerbetoon aan deze gloriedagen komt er onder de noemer ‘The Golden Years Of Dutch Pop Music’ een serie 2CD’s uit van de meest invloedrijke Nederbeat-bands uit deze gouden jaren.

De eerste worp van vijf bands verschijnt op 21 november: Cuby + Blizzards, Q65, The Outsiders, The Motions en Livin’ Blues. Op elke cd zijn alle originele A-en B-kanten van de singles chronologisch verzameld, waar mogelijk aangevuld met relevante albumtracks. Elk deel van ‘The Golden Years of Dutch Pop Music’ is verpakt in een luxe digipack met uitgebreid booklet, exclusieve foto’s en liner notes van muziekjournalist Robert Haagsma. In april 2015 verschijnen digipacks van Rob Hoeke, The Shoes, Sandy Coast, Earth & Fire en Kayak.

Beïnvloed door The Beatles en de Merseybeat-sound, die de hitlijsten domineren, beleeft Nederland midden jaren zestig een ongekende explosie aan nieuwe beatgroepen die zich zowel muzikaal als qua haarlengte kunnen meten met de grote bands uit Engeland en Amerika. Vooral Den Haag blijkt een vruchtbare bodem voor de Nederbeat. De Hofstad ontpopt zich al snel tot het Liverpool van Nederland en de Nederbeat-singles zijn in overvloed aanwezig in de Top 40.

Deel: