Met zijn vierde album ‘The Edge’ bevestigt John F. Klaver opnieuw dat hij meer is dan alleen maar “het talent”, een etiket dat hem al enkele jaren geleden is opgeplakt. Bij iedere nieuwe CD hoor je dat hij groeit als songwriter en muzikant. Van de dertien songs zij er elf door John zelf geschreven.

De stijl van John is te omschrijven als jazzy blues en het smakelijke Hammond-geluid van Bob Fridzema maakt er een smeuïg geheel van. Saxofonist Efraim Trujillo en de harmonica van Boy Vielvoye zorgen mede voor een gevarieerd album. Mijn favoriete songs op het album zijn ‘Micha Ain’t No Bitch’ en Robert Johnsons ’32/20 Blues’.

‘The Edge’ is een prima album vol aanstekelijke en goed in het gehoor liggende songs. Wie het album aanschaft krijgt er via download twee bonusnummers bij. (8,5/10)(DMI Records)

Deel:

Comments are closed.