De Franse multi-instrumentalist Yann Tiersen komt in februari voor drie shows naar Nederland. Deze shows zijn onderdeel van Tiersen’s ‘∞ (Infinity)’ tour. Dit jongste album, dat in mei verscheen, ontving in Nederland lovende reacties. De kaartverkoop start op vrijdag 21 november om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de zalen.

Sinds 1995 bouwt Tiersen een rijke en indrukwekkende discografie op. Hoewel de Fransman een klassieke achtergrond heeft, is hij gaandeweg steeds meer de kant op gegaan van rock en electronica. Dit heeft geresulteerd in een eclectische mix van (post)rock en ambient waarbij het filmische karakter nooit ver weg is. Zijn bekendheid nam een enorme vlucht dankzij zijn zeer succesvolle soundtracks van de beroemde films ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ en ‘Good bye, Lenin!’.

Met ‘∞ (Infinity)’ heeft Tiersen inmiddels acht studioalbums op zijn naam staan. Het volgt ‘The Lighthouse/Everything’s Calm’ uit 2012 op. In datzelfde jaar was hij te zien in een uitverkochte Metropool en op het Incubate Festival.

Het tourschema ziet er als volgt uit:
16 februari: Rotterdam, Rotterdamse Schouwburg
17 februari: Nijmegen, De Vereeniging
18 februari: Groningen, Oosterpoort
De shows worden semi-seated verkocht, met vrije plaatskeuze.

Deel: