Op 2 februari 2015 brengt het Zuid-Afrikaans hiphoptrio Bittereinder zijn derde album “Skerm” uit. Ook komt het trio begin volgend jaar naar Nederland. De act staat op zaterdag 28 februari in de Oude Zaal van de Melkweg te Amsterdam. In Nederland zal de eerste single “The Ones” tevens begin volgend jaar uitkomen. Voor deze single is wederom een samenwerking aangegaan met de Rotterdamse rapper Tim Beumers.

Het Afrikaans en de net iets afwijkende beats maken Bittereinder de must-see voor hiphopliefhebbers die graag iets nieuws ontdekken zeker omdat de livereputatie van het drietal geducht is. Alhoewel de hype rond Die Antwoord en Jack Parow alweer lijkt te zijn gaan liggen, zou het goed kunnen dat we komend jaar flink uit onze “pletterplet” gaan op deze “nieuwe” hiphop-act uit Zuid-Afrika. Helemaal nieuw of onbekend in Nederland zijn ze niet, ze tourden al samen met Jack Parow door ons land en ze waren te zien op Lowlands.

Bij Bittereinder maakt Jaco de rympies, Peach doet de produksie, net als Louis die ook de visuals doet.

Met het debuutplaat “n Ware Verhaal” uit 2011 haalden ze meteen de prestigeuze SAMA-award voor beste Zuid-Afrikaanse alternative album binnen. Het nummer ‘Slechte Mensen’ dat Bittereinder opnam met de Rotterdamse Tim Beumers behaalde in Zuid-Afrika zelfs de nummer één positie. In 2012 verscheen de opvolger “Die Dinkdansmasjien”.

Deel: