De vier heren van The Boxer Rebellion hebben er zin in deze avond, dat is al snel merkbaar. Toch krijgen ze pas na twee nummers het publiek op hun hand. Dat heeft alles te maken met het slechte microfoongeluid van Nathan Nicholson. Zijn stem valt in het niet bij de gitaren en drums. Als na een noodkreet uit het publiek (Turn the volume up!), zanger Nathan zijn stem beter wordt versterkt, is Tilburg tevreden. En het wordt meer dan tevreden. Het wordt een hele fijne avond. The Boxer Rebellion hoeft niet veel moeite te doen om het publiek mee te krijgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe sfeer in popzaal 013 is goed. En het publiek gaat na elk nummer harder klappen. Iets waarvoor zanger Nathan Nicholson het publiek na elk nummer uitbundig dankt. Hij lijkt haast zelfs verlegen door het enthousiasme van het publiek. Het publiek is ook fijn stil vanavond, zelfs tussen de nummers in wordt er weinig doorheen gepraat. Het mooiste nummer van de avond is hitsingle ‘New York’. Het nummer wordt prachtig uitgesponnen met Tilburg als songtekst in plaats van New York. Na afloop van de hit ‘Diamonds’ gaat Nathan Nicholson a capella verder. Een intiem deel van de show. Het publiek zingt uit volle borst mee. Zanger Nathan refereert aan 7 jaar geleden, toen de band ook in 013 stond in het voorprogramma van Editors. Een uitverkochte zaal destijds. Nu zijn de mensen voor The Boxer Rebellion gekomen, en de zaal is lekker gevuld. “Dat hadden we niet verwacht”, verklapt de bescheiden zanger.

Tijdens het prachtige ‘No Harm’ klimt de kleine zanger van het podium af en wandelt al zingend het publiek in. Het publiek grijpt zijn kans en maakt volop foto’s en filmpjes met mobiele telefoons. Een enkeling omarmt de Londenaar voor eens selfie, maar dat stoort hem niet. Onverstoord zingt hij verder. De grootste moeite met de hele actie heeft nog wel het crewlid dat vanaf het podium de draad van de microfoon probeert goed te geleiden. Het concert is na een krappe twee uur helaas ten einde. Het was een fantastisch optreden, en Nathan belooft voordat hij het podium verlaat dat The Boxer Rebellion volgend jaar zal terug komen in Tilburg. Mocht je deze avond gemist hebben, zorg dan dat je er volgend jaar zeker bij bent! De Londense band zeer de moeite waard en het zou mij niets verbazen als The Boxer Rebellion volgend jaar in een uitverkocht 013 staat te spelen!

Deel: