De uit Detroit stammende Howard Glazer – bij de burgerlijke stand bekend als John E. Louder – is iemand die je een gitaarvirtuoos zou kunnen noemen. Beïnvloed door stadsgenoten als MC5 en The Stooges en geïnteresseerd in de blues uit de veertiger en vijftiger jaren combineert hij dit in stevige, maar melodieuze bluesrock. Met ‘Looking In The Mirror’ brengt Glazer zijn zesde soloalbum uit.

howard GlazierGlazer biedt ons op dit album twaalf songs, die variëren van funky ritmes, jazzy melodielijnen tot rauwe blues en stevige rock. Het is niet zo zeer dat er geen lijn in het album zit en de stijlen alle kanten opschieten. De stijl blijft bluesrock, maar dan met de al genoemde variaties op dit thema. Bijzondere tracks zijn voor mij het rauwe ‘Eviction Blues’, de countryblues ‘Misunderstood The Devil’ en ‘Feeling So Bad’, Howards eerbewijs aan wijlen Johnny Winter.

BarnOwlBlues vindt ook ‘Looking In The Mirror’ een klasse-CD. Glazer heeft mij wederom kunnen verrassen met smaakvolle bluesrock. (8/10)(Lazy Brothers Records)

Deel:

Comments are closed.