Het album ‘Setting Sons’ uit 1979 van de Britse punkrockband The Jam wordt door fans en critici omschreven als het ‘klassieke Jam-geluid’. Op vrijdag 14 november verschijnt ‘Setting Sons’ in een Super DeLuxe-boxset.

The Jam wordt gezien als een van de populairste bands uit de Britse punkrock-scene. De band rondom singer-songwriter Paul Weller heeft sinds de oprichting in 1977 een grote invloed gehad op popmuziek en jongerencultuur. In de vier jaar dat de The Jam heeft bestaan, bracht de band achttien singles uit, waaronder vier nummer één-hits. Met het album ‘Setting Sons’ laat The Jam eind 1979 zien dat ze een nieuwe muzikale richting in slaan. De nummers zijn meer uitgediept, de muziek is gewaagder en de teksten zijn scherper. De nummers ‘Thick As Thieves’, ‘Wasteland’ en ‘Burning Sky’ vormen de basis van het conceptalbum ‘Setting Sons’, dat verhaalt over drie jeugdvrienden die uit elkaar zijn gegroeid. Het album bevat ook de eerste top-10 hitsingle ‘The Eton Rifles’.

Cover_Setting-S_300CMYKDe Super DeLuxe-boxset van ‘Setting Sons’ bestaat uit een opnieuw gemasterde versie van het album, de singles ‘Strange Town’ en ‘When You’re Young’, B-kanten, niet eerder uitgebrachte demo’s en alternatieve versies en vier nummers uit de ‘John Peel Session’ uit 1979. Aan de box zijn ook de live-opnames ‘Live In Brighton 1979′toegevoegd waar The Jam het album ‘Setting Sons’ nagenoeg in zijn geheel speelt. Op de DVD staan naast promotie-video’s ook diverse tv-shows waaronder zes optredens in het Britse programma ‘Top Of The Pops’. De Super DeLuxe-boxset ‘Setting Sons’ bevat tevens een uitgebreid boekwerk, met niet eerder gepubliceerde foto’s, nieuwe interviews en tourposters.

Deel: