Cabaretier Hans Teeuwen zal volgend jaar, met zijn band The Painkillers,  een Nederlandstalig album uitbrengen. Daarnaast heeft hij ook een clubtour aangekondigd ter promotie. Het komt als een verrassing dat Teeuwen met een album komt in zijn moerstaal.

Het debuutalbum van The Painkillers bevatte namelijk alleen Engelstalige nummers en het eerste serieuze muziekproject van Teeuwen dateert alweer uit 2007 toen hij het album Hans Teeuwen Zingt uitbracht. Dat album bevatte nummers uit het zogenaamde “American Songbook” en kreeg goede kritieken, zelfs tijdens zijn Engelse tour.
Tijdens de tour met The Painkillers, dit jaar, liet hij al doorschemeren in een interview dat hij al Nederlandstalige liedjes aan het schrijven was. Het zal een uitdaging worden om de sterke teksten niet meteen cabaresk te laten worden, dat is wat de mensen nog steeds van Teeuwen verwachten.
Volgens zijn woordvoerdster zijn er (nog) geen plannen voor een nieuwe cabaretshow. Een goede Nederlandse plaat uitbrengen heeft nu de voorkeur.

Foto: Maxazine

Deel: