Café del Mar is een café in San Antonio op Ibiza, waar veel toeristen op af komen en waar een prachtig uitzicht op de zonsondergang te zien is. Er worden hippe dansfeestjes georganiseerd en de focus ligt op muziek die de zonsondergang vertaalt naar muzikale noten.

Zelf karakteriseert Café del Mar hun nieuwe CD, Café del Mar ‘Jazz 2’, als inventieve Electro-Jazz die uitermate geschikt is voor een loom avondje met filmmuziek op de achtergrond. Eén van de artiesten die meewerkte heet zelfs The cinematic orchestra. En de beschrijving klopt inderdaad. Geen wilde uithalen en accute dansbehoeftes, maar rustige “chill-out” muziek.

Veel nummers vind ik meer soul dan jazz, maar laten we niet moeilijk doen over een labeltje. Je moet er net een gelegenheid voor hebben, maar met deze muziek op de achtergrond waan je je in een chique resort op Ibiza met een glas champagne in je hand. En met dat idee in je achterhoofd, is het best wel fijne muziek voor op kantoor.

De nummers zijn van Tom Middleton, Jakatta, Jonny Trunk, Vono Box, The Cinematic Orchestra (Feat. Fontella Bass), Hint, Black Mighty Orchestra, Lucky Pierre, Grantby, The Karminsky Experience, 2 Men 4 Soul en Gelka. (6,5/10) (Café del Mar Music)

Deel: