De single Funkin’ Badass leverde The Cool Quest al de titel “Soul & Jazz Talent” en een nominatie voor een Soul & Jazz Award op. Het is de eerste single van het gelijknamige debuutalbum dat wordt geproduceerd door Marcel Tegelaar (o.a. Eefje de Visser, Krystl) en op vrijdagavond 24 oktober gepresenteerd wordt in hun thuishaven Zwolle. Tijdens een speciale ReleaseParty in de vernieuwde zaal van Hedon treden o.a. Skiggy Rapz en DJ Jaap Brienen (NPO Radio 6) op als special guest.

Het 13 tracks tellende album bevat een aanstekelijke mix van funk, Hip Hop, jazz en soul, waarbij frontman en zanger/rapper Vincent Bergsma zich tekstueel voornamelijk door jaren ’90 Hip Hop laat inspireren. Tijdens het schrijfproces van dit album merkt de band dat veel van hun liedjes reflecterend werken, waarbij negatieve gebeurtenissen uit het verleden worden omgezet naar een positief gevoel. Kunstenaar Jay Sunsmith heeft dit gevoel weten te vertalen naar passend artwork. Producer Tegelaar levert onder zijn alterego Skiggy Rapz tevens een muzikale bijdrage op de track ‘Narrow Waters’.

In het najaar van 2013 gaf The Cool Quest met de release van de EP ‘In Spite Of’ hun eerste visitekaartje af. De EP weerspiegelt voornamelijk de ijzersterke live-reputatie van de band. Met inmiddels meer dan 300 optredens op hun naam, heeft de band zich stevig in het live-circuit genesteld. Na de ReleaseParty volgt dan ook een landelijke clubtour langs o.a. Bird (Rotterdam, 27/11), Bolwerk (Sneek, 31/10), Luxor Live (Arnhem, 12/12) en North Sea Jazz Club (Amsterdam, 20/12).

Als vooraankondiging verschijnt de nieuwe single ‘Shine’ en bijbehorende videoclip op vrijdag 3 oktober aanstaande, ‘Funkin’ Badass’ verschijnt op vrijdag 24 oktober,

Foto (c) Peter Timmer

Deel: