Vanwege het feit dat Rush haar 40-jarig jubileum met drummer Neil Peart gaat vieren is de band van plan om volgend jaar op tournee te gaan, ze hopen te starten in de lente. Gitarist Alex Lifeson bracht dit nieuws naar buiten tijdens het jaarlijks gehouden golftournooi Robby Krieger St. Jude Invitational golf classic dat afgelopen maand werd gehouden.

“We zijn aan het praten om op tournee te gaan komende lente”, vertelde Lifeson. “Ik kan haast niet geloven dat we al 40 jaar verder zijn, maar ik hoop dat we er nog 40 aan vast kunnen plakken”. Tijdens het golftournooi voegde hij zich bij een aantal andere golfers, waaronder Doors gitarist Krieger, Sebastian Bach en Kiss‘ Tommy Thayer, voor een spontane jamsessie, ze speelden covers van Rush’s ‘Working Man’ en Chicago‘s ‘Saturday in the Park’.

Ondertussen viert Rush haar 40-jarig jubileum met het uitbrengen van een nieuwe box set, ‘R40′, met daarin een vijftal concertregistraties (‘Rush in Rio,’ ‘R30,’ ‘Snakes & Arrows Live,’ ‘Time Machine’ en ‘Clockwork Angels Tour’) en een bonus disc met opnames die terugggaan naar 1974 met een optreden dat de band gaf in de Laura Secord Secondary School met de originele drummer John Rutsey. De box ‘R40′ ligt vanaf 11 november in de winkels.

Rush’s meest recentelijke album, ‘Clockwork Angels,’ kwam uit in 2012. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt Rush het de komende tijd zó druk dat we voorlopig even geen nieuw werk van de band zullen zien verschijnen.

Geniet hieronder van Rush’ hitsingle ‘Tom Sawyer’.

Deel: