De Britse band Bastille blikt terug op het succesjaar 2014 met een mixtape-album getiteld ‘VS. – Other People’s Heartaches Pt. III’. Op het album werkt de band met artiesten die ze in de afgelopen periode hebben ontmoet. Onder andere HAIM, Angel Haze, Skunk Anansie en Lizzo zijn te horen op ‘VS.’ dat op 8 december verschijnt. De eerste single ‘Torn Apart’ wordt op 30 november uitgebracht.

Het is een goed jaar geweest voor Bastille. Na de release van het met goud bekroonde debuutalbum ‘Bad Blood’ in maart 2013, het succes van de hits ‘Pompeii’ en ‘Things We Lost In The Fire’ en een zomer vol Europese festivaloptredens is de band uitgegroeid tot een van de populairste Britse acts. Ondanks de drukke agenda vond Bastille tijd om met een aantal vooraanstaande artiesten de studio in te duiken om te schrijven aan ‘VS.’, de opvolger van de eerder uitgebrachte mixtapes ‘Other People’s Heartaches Pt. I’ en ‘Other People’s Heartaches Pt. II’.

Het samenwerken met andere artiesten en samensmelten van verschillende muziekgenres staat centraal op ‘VS. – Other People’s Heartaches Pt. III’. Bastille schakelde de hulp in van onder andere HAIM, de Amerikaanse rappers Angel Haze en Lizzo en de Britse band Skunk Anansie. Zanger Dan Smith over ‘VS.’: “It’s a patchwork of stuff that we’ve been working on and people we’ve been working with througout 2014. It’s always been really important to me to constantly make new music and also to collaborate with people, something we don’t really do on our proper albums. I love having the side lane of our mixtapes as a place we can maken music people might not expect.”

Deel: