De laatste techno dreunen hebben de hoofdstad nog niet verlaten of de eerste feesten dienen zich alweer aan. De winteredities van Awakenings zijn vaak beter dan de zomeredities, dus is het in het eerste weekend van december weer genieten geblazen in de Gashouder. De zomermaanden is voor een Dj’s vaak de periode waarin soms wel 3 optredens per dag gepland staan. Het is dan overdag van festival naar festival en ‘s avonds ook een gig meepakken. Persoonlijk heb ik liever een langere set van 1 Dj dan meerdere korte sets. Liefhebbers van lange sets komen op 6 december aan hun trekken bij Awakenings.

Bart Skills mag de avond openen waardoor de Gashouder al gegarandeerd vroeg druk zal worden. Deze Amsterdammer staat al jaren bovenaan de lijst met meest gewaardeerde en geliefde techno Dj’s van ons land, maar ook van de hele scene. De Voltt-avonden in Paradiso waren destijds al vooruitstrevend en Bart deinst er nooit voor terug om te experimenteren. Hij heeft inmiddels zijn vaste schare fans en niemand zal twijfelen aan de skills van Skills.

Adam Beyer (1976) was in zijn jongere jaren een hardrockfan en in het begin zelfs een drummer. Vanaf 1993 stuurde hij regelmatig demo’s in van zijn hard trance sets, en werd uitgenodigd om een plaat te maken. Na zijn eerste album Decoded besloot de Zweedse Dj om een eigen label op te richten; Drumcode. Zelfs jaren later zijn de “Drumcode” avonden nog altijd uitverkocht en gaat Adam Beyer geen uitdaging uit de weg. Op zaterdag 6 december staat hij in de Gashouder om daar een 7 uur durende set te geven. Deze manier van draaien is altijd een succesformule en zeker in het geval van Adam. Hij kan langzaam toe werken naar een climax en dat zal ongetwijfeld gepaard gaan met het beroemde vuurwerk in de “technotempel”. Maak je maar vast klaar voor een broeierige nacht met vuile techno beats, vuurpijlen en Adam Beyer.

Hoe korter de dagen, des te langer de nachten, hoe beter de feesten.

(Foto:PhotoCompany)

Deel: