Ilse keek haar ogen uit in de nog relatief nieuwe concertlocatie Music Club Kampen. “Ik ben wel eens in Kampen geweest maar nog niet hier; wow wat mooi!” bracht Ilse uit na het eerste nummer. Ze was duidelijk onder de indruk. Het leek ook wel een echte country en western accommodatie met al dat hout en 2 verdiepingen hoog. Een pracht plek die helemaal van deze tijd is. Luxe zitruimtes, prima bars, goed zicht op het podium en een fantastisch geluid.

In een uitverkocht huis had Ilse de lastige keuze: Ga ik voor het repertoire wat op het affiche stond, of wordt het The Common Linnets? Ilse zit in de luxe situatie dat ze twee banen er op na houdt. Beide banen zijn topbanen en die van The Common Linnets is zelfs een internationale baan. Het concert in Kampen was al lang gepland voordat de toernee van The Common Linnets was opgezet.  Kampen werd getrakteerd op het beste van twee werelden. Startend met niks anders dan hits van haar carrière als Ilse de Lange, waarbij in het midden van programma JB Meijers mocht opkomen om samen de hit ‘Calm after the Storm’  met Ilse te zingen als het nieuwe Common Linnets duo.

Ilse de Lange stond centraal maar zorgde voor veel afwisseling door ook de rest van de begeleidingsband te laten schitteren. Aan het eind van de show werd haar Common Linnets band nog op het podium gehaald om het laatste kwartier vol te maken. Kampen werd verwend. 19 nummers waarvan er 4 door The Common Linnets werden gespeeld. Alles tot in de puntjes verzorgd; een batterij gitaren voor de twee gitaristen die in het nummer  ‘I’m not so tough’ ook in de spotlights stonden. Tijden het nummer ‘Miracle’ stond er nog een gast keyboard speelster op het podium. Het publiek werd getrakteerd op het 11-jarige talent Julie, die samen met Ilse op het podium schitterde. Ook de twee achtergrondzangeressen deden een flinke duit in het zakje en mochten ook in de spotlights meedoen met ‘World Of Hurt’ en de Dolly Parton tribute ‘ Still loving after you’.

De carrière van The Common Linnets verloopt voorspoedig met concerten in München, Wenen, Frankfurt en Koln. Inmiddels ook al een gouden plaat in Duitsland. Naar het enthousiasme in Kampen te horen werd het nieuwe van The Common Linnets het meest gewaardeerd. De zaal ging op het einde plat met bluegrass en veranderde in een echte country & western Nashville uitspanning. ‘Fields of Opertuny’ werd luidkeels meegezongen en de afsluiter ‘Have a little faith in me’ van John Hiatt was een waardig einde van de show. De bus stond al weer start klaar want de volgende dag stond er al weer een optreden in München gepland. Ilse gaat Europa veroveren met Americana wie had dat een jaar geleden gedacht? Terug naar haar roots van haar eerste topplaat ‘World of Hurt’. Music Club Kampen was gisteren een World of Pleasure!

 

(Foto’s: Rene Obdeijn, Maxazine)

Deel: