Met “Heart ‘O’ Chicago” heeft Liz Mandeville haar zesde cd uitgebracht. Op haar vorige album “Clarksdale” concentreerde zij zich op de Mississippiblues en nu is de Chicagoblues aan de beurt. De titel zegt het eigenlijk al. Zij laat zich begeleiden door Minoru Maruyama (gitaar), Darryl Wright (bas), Jeremiah Thomas (drums), Joan Gand (toetsen) en een blazerssectie bestaande uit Wade Baker (trompet), Eric Campbell (trombone) en Oz Landesberg (sax). Daarbij doen ook nog grote namen als Eddie Shaw (sax), Charlie Love (zang) en de harmonicablazers Dizzy Bolinski en Billy Branch mee.

Wat Liz ons laat horen zijn elf songs in de allerbeste Chicagoblues-traditie. Stevig, ronkend, soulvol en vooral meeslepende blues. Van de opener “Cloud Of Love” tot en met de uitsmijter “(Life Is Like A) Wave” worden we meegevoerd door de blues die deze stad tot een begrip heeft gemaakt. Een variatie van soulvolle stukken, zoals “Cloud Of Love” en “Quit Me On A Voicemail”, met “My So-Called Best Friend” echte downhome blues tot en met gospel in “Silver Lining”. Mijn favoriete song is de al genoemde “Quit Me On A Voice Mail”, een klassiek soulnummer met geweldig saxofoonwerk van Eddie Shaw.

“Heart ‘O’ Chicago” is een album van grote klasse. De songs zijn opwindend, het aanbod is gevarieerd en een aanrader voor iedere bluesfan. (Blue Kitty Records) (7,5/10)

Deel:

Comments are closed.