Meer dan twee jaar geleden kreeg Civilian prima punten van de pers voor hun debuutalbum ‘Wake Up Call’. De opvolger, ‘The Second’, is nu helemaal opgenomen en wordt momenteel afgemixed en gemasterd. Mede dankzij de nieuwe gitarist John Thijs is de sound wat ruwer en steviger geworden, hoewel de band wel vasthoudt aan de ingrediënten die van ‘Wake up Call’ een succes maakten: catchy refreinen, aanstekelijk gitaarriffs en melodieuze samenzang. Begin september klom de band, met de cameraploeg van het jonge productiehuis PictureDistrict en de dronereporters van VTZ.be, beladen met meer dan 500 kilo materiaal naar de top van de Heusdense mijnterril. Een steile klim van meer dan 150 meter hoog…

De videoclip van ‘Hallelujahland’ bevat die beelden van bovenop de Limburgse heuvel, afgewisseld met footage van wantoestanden uit de hele wereld. Die beelden werden ondermeer geleverd door de bekende videojournalist Tom Palmaers. Het resultaat is een krachtige aanklacht tegen de groeiende onmacht die perfect past bij het nummer.

Hallelujahland is als bonustrack in een remix terug te vinden op de nieuwe Civilian-album ‘The Second’, samen met elf gloednieuwe nummers. Het nieuwe album verschijnt eind oktober.

Deel: