Toen de Black Crowes vorig jaar in San Francisco het laatste concert van hun tournee hadden gegeven liet drummer Steve Gorman weten dat de broertjes Robinson — zanger Chris, gitarist Rich — en de band elkaar de handen schudden en feliciteerden met een geweldige tournee. Toen ging ieder zijn eigen weg, waarschijnlijk voorgoed.

Gorman’s voorspelling is prediction is bijzonder verrassend vanwege het feit dat komend jaar hun debuut album ‘Shake Your Moneymaker’ (1990) haar 25-jarig jubileum viert. Van het album kwamen de hitsingles ‘Jealous Again’, ‘Hard to Handle’ en ‘She Talks to Angels’. “Weet je, 2015 is het jubileumjaar van ons debuut album, en we doen helemaal niks. Men verwacht dat we dan op tournee gaan, maar we hebben momenteel allemaal onze eigen projecten”, aldus Gorman.

Afgelopen april bracht Chris Robinson het Chris Robinson Brotherhood album, ‘Phosphorescent Harvest’ uit, zijn jongere broer Rich bracht een maand later zijn derde solo project uit, getiteld ‘The Ceaseless Light’. Gorman zelf is druk met zijn Americana superband met Joan Osborne, Trigger Hippy. Recentelijk brachten zij hun debuut album uit. Gorman vertelde zeer druk te zijn met Trigger Hippy en totaal niet geïnteresseerd te zijn om in een kamer te gaan zitten en Black Crowes muziek te gaan zitten maken.

“Ik ben nu juist zo blij dat het zo lekker gaat met Trigger Hippy. Ik kan niet praten voor Chris en Rich, maar ik ben er redelijk van overtuigd dat zij ook blij zijn met hoe het nu gaat. We hebben het goed gedaan met de Black Crowes maar ik denk dat we allen uitkijken naar nieuwe dingen”. Gorman vertelde ook dat hij niet echt met veel plezier terugkijkt naar de tijd toen het Black Crowes debuutalbum ‘Shake Your Moneymaker’ uitkwam toen de band, gelanceerd door middel van airplay op MTV, als voorprogramma fungeerde tijdens Aerosmith’s Pump Tour in 1990. “Dat was onze eerst grote tour, we deden twee clubtours als opening act en gingen toen op tournee met Aerosmith. We zaten er tot ver over onze hoofden in, we hadden geen idee waar we mee bezig waren”.

Gorman’s Trigger Hippy is momenteel op tournee door Californïe, Chris Robinson Brotherhood start haar tournee op 16 oktober in Fayetteville, Arkansas. Rich Robinson heeft eind oktober datums gepland met de Experience Hendrix package tour, dit ter viering van de muziek van Jimi Hendrix, om vervolgens op tournee te gaan door Engeland.

Deel: