Op vrijdag 17 oktober brengt het muzikale drietal Zazí hun tweede album uit, getiteld ‘Zazí Zingt Dorrestijn’. Zazí heeft voor dit album een aantal klassiekers uit het uitzonderlijke repertoire van tekstschrijver, vertaler en cabaretier Hans Dorrestijn voorzien van nieuwe arrangementen. De eerste single van het album is ‘IJssalon Bernardo’, waarvoor Zazí een kleurrijke en sexy clip opnam.

zazi zing dorrestijnHans Dorrestijn en Zazí ontmoeten elkaar op een middag bij een radioprogramma. Hans raakt betoverd door Zazí’s schoonheid en aanstekelijke muzikaliteit, Zazí bewondert Hans om zijn teksten en donkere humor. Hans geeft het drietal een stapel teksten, boeken en cd’s mee; Zazí is vereerd en gaat ermee aan de slag. Het resultaat is een album met liedjes over vergankelijkheid, de seizoenen en de liefde. Zazí omsluiert de zwartgalligheid waar Dorrestijns werk bekend om staat met zoete melancholie en een glimlach, waardoor de teksten nog schrijnender worden en nog harder binnenkomen.

Vanaf eind september zullen Zazí en Hans Dorrestijn samen de theaters onveilig maken met hun programma ‘Eindelijk Licht’, waarin Dafne, Margriet en Sabien de beste liedjes van Dorrestijn zingen en Hans vertelt over zaken als wanhoop, mislukking en bedrog. ‘Eindelijk Licht’ is een voorstelling vol tegenstellingen waarin schoonheid en lelijkheid, vreugde en verdriet, jeugdige overmoed en bakken ervaring elkaar vinden. Dorrestijn: “ Zazí is schoonheid. Ik ben de Ongekroonde Koning van de Lelijkheid. Wie had gedacht dat mijn leven zou eindigen met drie mooie toverfeeën op een podium.”

Deel: