Men neme een onhandelbare portie Rock ‘n’ Roll, een overdadige hoeveelheid Garage en een overdosis Punk en giet dit over een berg Beat uit de Hofstad. Zet dit op een podium neer in de vorm van Spike van Zoest, Kit Carrera, Midnight Mau en Miss Fuzz en men krijgt een geluid waar zowel het oor als het lichaam in een onweerstaanbare tornado terecht komt. Het is vunzig. Het is hard. Het is wild. Het is THE DEAF!

Aan V2 de taak om de wildebrassen in goede banen te leiden. Temmen lukt niet. Maar blij dat we zijn om mee te mogen op de stormachtige rit die The Deaf langs de podia van o.a Lowlands, Paaspop, Zwarte Cross, Parkpop en de grote poppodia die Nederland rijk is heeft genomen. Op SXSW (waar ze al twee keer hebben gestaan) hebben ze al grote indruk gemaakt op Clem Burke van Blondie: “Awesome band! He’s a combination of Pelle Almqvist, Wilco Johnson, and Pete Townsend… All rolled into one”.

Het eerste album ‘Toot Whistle Plunk Boom!’ werd op hun eigen label Speed Beat Records uitgebracht in 2011. Het tweede album wordt op het moment van schrijven van dit persbericht opgenomen in de studio. De titel? Dat weten we nog niet. Het artwork? Geen idee. Wat we wel weten is dat het album op 28 november uit zal komen, en dat ze het op die avond in het Paard zullen presenteren. Met heel veel lawaai, maar zonder onnodige bombarie. Gewoon aftikken en gaan.

Naast de releaseshow zal The Deaf uiteraard ook andere podia aandoen in Nederland. Wil je de band met de beste Rock ‘n’ Roll attitude niet missen, kom dan naar een van de volgende shows:

21 nov – JC Pardoes, Hoogwoud
22 nov – Speedfest, Eindhoven
28 nov – Paard van Troje, Den Haag (album release)
6 dec – Gigant, Apeldoorn
10 dec – Paradiso, Amsterdam
11 dec – 013, Tilburg
12 dec – Hedon, Zwolle
13 dec – Volt, Sittard
19 dec – Metropool, Hengelo
20 dec – Kroepoekfabriek, Vlaardingen
9 jan – Doornroosje, Nijmegen
10 jan – Bibelot, Dordrecht

Deel: