Begin 2015 brengt Innercore Music een dubbel live album uit van The Cosmic Carnival. Twee verschillende shows worden begin november opgenomen en samen zullen zij de kleurrijke identiteit van The Cosmic Carnival onderstrepen. Op 7 november komt er een re-release uit van het in eigen beheer verschenen album ‘Mon Cher Amour’. Op de digitale re-release zullen later nog twee nieuwe songs worden toegevoegd. In oktober zal deze release ondersteund worden door de single ‘Unicorn’.

Als decor voor de eerste show zal het schitterende Thalia Theater in IJmuiden worden aangedaan. Zondag 2 november zal de meest feestelijke show van The Cosmic Carnival Express worden geregistreerd. Een show waarin folk, bluegrass, gospel en rock & roll de boventoon voeren aangevuld met originele songs van de band. The Cosmic Carnival zal hiervoor speciaal worden uitgebreid van zes naar elf bandleden met o.a. fiddle en banjo. Een week later, op zaterdag 8 november, speelt de band werk van het album ‘Mon Cher Amour’, aangevuld met andere Cosmic Carnival klassiekers, in het Erasmus Paviljoen te Rotterdam. Dat optreden zal worden omlijst met sfeervolle visuals.

The Cosmic Carnival won in 2009 al de Grote Prijs van Nederland (rock-alternative) en toerde een slag in de rondte tijdens de Popronde. Daarnaast deed de band intussen ook vele huiskamers aan met intieme optredens. Maar ook New York, Casablanca en Samos maakten kennis met de muziek die wordt omschreven als moderne sixties band die rock-‘n-roll brengt, veelal meerstemmig en met invloeden vanuit diverse landen. Vorig jaar werd de Nederlandse finale van The Global Battle Of The Bands gewonnen, waardoor de band de wereldfinale mocht spelen in Chiang Mai, Thailand.

Menno Timmerman van Innercore Music: “Het is vreemd dat deze band nog niet echt op een groot festival heeft kunnen staan, daar waar zijn het op theaterachtige locaties altijd goed zijn geprogrammeerd. Ik durf te beweren dat The Cosmic Carnival één van de beste muzikale en opzwepende livebands van Nederland is. Ze bestaan al zeven jaar en het veelzijdige gezicht van de band is er de oorzaak van dat zij nog niet zo groot zijn als zijn verdienen. Wie de band live heeft gezien zal dat bevestigen. Dat veelzijdige profiel heeft de band enigszins in de weg gezeten, maar in plaats van dat gegeven te omzeilen wil ik het juist beetpakken en bundelen. De songs zijn namelijk helemaal niet alleen voor de elite, maar voor een groot publiek. Met de hulp van deze releases en Muzink als professionele boeker voor de clubs en de festivals moet dat in 2015 via de platenmaatschappij maar eens gaan gebeuren”

Nick Schuit van The Cosmic Carnival: ”Na zeven-en-een-half jaar schrijven, spelen en onze levens met elkaar delen, zijn we nog lang niet klaar met het verkennen van onze muzikale mogelijkheden. Met ‘Mon Cher Amour’ gingen we duidelijk een andere weg in ten opzichte van ons debuut Change The World Or Go Home. Een aantal zaken als de harmonieën en de grooves bleven natuurlijk, maar het geheel werd wel wat strakker en eigentijdser. Uit de behoefte om onze rootsy achtergrond niet helemaal kwijt te raken is toen The Cosmic Carnival Express ontstaan. Maar beide shows zijn pure Cosmic Carnival-voorstellingen, waarbij we onze favoriete nummers met het publiek delen. En er ligt voor de toekomst nog zoveel meer op de plank, dat we dankbaar en zeer enthousiast zijn over de nu al zeer vruchtbare samenwerking met Innercore Music!”

Deel: