Op zondag 21 september sluit de Noord-Ierse rockband Therapy? het gratis toegankelijke festival Breda Barst af. Voor hun grootste hit ‘Diane’ is de band op zoek zo’n 15 cellisten die samen met hen het nummer gaan spelen op het hoofdpodium van het festival. In 1995 scoorde Therapy? hun grootste hit ‘Diane’, een opvallend rustig nummer voor deze ruige band. In het nummer wordt gebruik gemaakt van een cello, maar om dit met een grote groep cellisten in een stadspark laat op de zondagavond te spelen maakt het natuurlijk helemaal bijzonder.

De organisatie van Breda Barst benaderde de band met dit idee en zij waren direct zeer enthousiast. Bassist Michael McKeegan liet weten dat de band ‘Diane’ al een jaar of 15 niet meer live met een cellist heeft gespeeld: “En nu gaan we naar het andere extreme: zoveel mogelijk cellisten. Het is een cool idee. Iets speciaals om de zomer mee te eindigen. Ze hebben zelfs een dirigent geregeld die het gaat arrangeren.”

Aanmelden cellisten
De cellisten zullen onder leiding staan van Carlo Balemans, een zeer ervaren dirigent die ook erg enthousiast reageerde op dit project. Balemans geeft les aan Codarts, het conservatorium in Rotterdam, en werkte eerder samen met onder andere het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Conny Jansen Danst en Eric Vloeimans. Hij was in mei nog te zien op het Spanjaardsgat Festival in Breda met zijn project Carlos Sound Trip. Inmiddels hebben de eerste cellisten zich al aangemeld, maar er is nog ruimte over. Cellisten dienen minimaal niveau B muziekschool te hebben en in het bezit te zijn van een eigen cello.

Line-up
Popfestival Breda Barst vindt dit jaar plaats op 20 en 21 september in het mooiste stadspark van Nederland, het Valkenberg park in Breda. Dit jaar staan onder andere Therapy? (UK), Dotan, Arno (BE), The Rifles (UK), Jett Rebel, Taymir en Hallo Venray op het podium. Ook vind je theater op Breda Barst, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen. Het festival streeft naar een ecologisch verantwoord evenement. Breda Barst is voor iedereen, of je nu of de muziek naar dit gratis toegankelijke festival komt.

Deel: