De Groningse band MakeBelieve is recent getekend door Warner Music Benelux. Begin dit jaar, nadat bekend was geworden dat Warner Music zich weer actief met lokaal talent ging bezighouden, werden de eerste songs naar Warner gestuurd. Toen werd al gauw duidelijk dat er samengewerkt zou worden. Martin Jessurun, President Warner Music Benelux: “Het tekenen van lokale artiesten is niet zo moeilijk, maar wij hebben ons ten doel gesteld alleen met de beste acts te willen werken. Al na het beluisteren van de eerste liedjes bleek MakeBelieve naadloos in dat profiel te passen.”

Zanger Joey Dussel is ontzettend blij met het nieuws: “Warner Music is een grote speler en een label met een indrukwekkende historie. Daarom vinden wij het een enorme eer dat wij hier deel van uit gaan maken.” De eerste single die via Warner Music uit zal komen is ‘Follow’. Deze single gaat vanaf deze week in promotie en is vanaf a.s. vrijdag overal verkrijgbaar.

In studentenkamers, oefenruimtes en in grote studio’s in binnen- en buitenland werd de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan het album Matter Of Time (release begin 2015). Matter Of Time is een verwijzing naar de lange tijd die het maken van het album in beslag nam, maar ook naar de altijd aanwezige hoop in de band. Door samen te werken met producers die hits schreven voor onder andere Adele, Miley Cyrus, Katy Perry en Manic Street Preachers is het geluid van het album elektronischer dan het oude geluid, vaak verrassend dansbaar, maar nog altijd poppy en catchy.

MakeBelieve werd in 2006 door frontman Joey Dussel opgericht en heeft door de jaren heen een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Zo traden ze op in onder andere Paradiso, op Lowlands, Sziget, Eurosonic, Noorderslag en in het voorprogramma van 30 Seconds to Mars in de Heineken Music Hall. MakeBelieve bestaat uit Joey Dussel (vocals), Björn Baay (guitar & backing vocals), Marvin Fockens (guitar & backing vocals), Joren Kuipers (bass) en Alusein Rosier (drums). Op 27 september a.s. treedt MakeBelieve op tijdens het Freeze Festival in Leeuwarden.

Deel: