Vrij plotseling kondigt Drag City/Domino een nieuw album van singer songwriter extraordinaire Bonnie Prince Billy aan. Behalve de release datum en het artwork is nog geen verder informatie gegeven. Wel staat vast dat het om een nieuw studio album gaat. Verder informatie volgt z.s.m.

In een bizar radio interview waarin Will het voornamelijk heeft over pijn in z’n voet en de interviewer dwingt om in steeds hogere registers vragen te stellen bevestigt hij tussen neus en lippen door de komst van het album.

De albumomschrijving op de website van Drag City is al even cryptisch: “At the locus of five corners, mythos is in the wind; a sea of tongues boils forth, mountains spurting forth from the magma. Bonny sings for who he was and will be, and for all of us, in time. Zelf omschrijft Will de muziek als “music you can spit in your hands to.”

Net voor de release van dit nieuwe album doet Bonnie Prince Billy een tour door Nederland waarin hij maar liefst 7 dagen achter elkaar solo op zal treden in kleine kerken en twee maanden later weer terug is in Nederland

Singers graveSeptember 15: The Royal Dutch Tour, Kapel van Hoogelande, Middelburg
September 16: The Royal Dutch Tour, Doopsgezinde Kerk, Utrecht
September 17: The Royal Dutch Tour, Bibliotheek Zwolle-Statenzaal, Zwolle
September 18: The Royal Dutch Tour, Kerkje van Persingen, Persingen
September 19: The Royal Dutch Tour, Noorse Kerk, Rotterdam
September 20: The Royal Dutch Tour, Obergumer Kerk, Winsum
September 21: The Royal Dutch Tour, De Roode Bioscoop, Amsterdam
November 21: The Royal Dutch Tour, Le Guess Who Festival, Utrecht.

Deel: