Zesde editie van Rotterdams pop-up poppodium met Tom The Lion (UK) en Winterdagen (NL) in The Student Hotel. Op vrijdag 26 september is PopUp 010 te gast in The Student Hotel. Voor PopUp 010 een perfecte plek om twee spannende acts te programmeren in The Kitchen, het restaurant van het hotel en misschien wel de hipste hotellobby in town. Op het affiche staat de Britse act Tom The Lion (enige NL optreden) en het Rotterdamse Winterdagen. Beide acts geven een semi-akoestisch optreden, muzikaal omlijst door DJ Michiel (Rotown, Bibelot). Kaarten zijn online te koop via www.popup010.nl.

Rough Trade
Winterdagen is het filmische muziekproject van pianist Mink Steekelenburg (o.a. Halfway Station). Samen met bassist Martijn Eikenhout en violist Jaap Rovers neemt hij de luisteraar mee op een verkenningstocht van minimale muziek, zacht en melancholisch. Winterdagen liet zicht inspireren door Nils Frahm en Sigur Rós. Deze zomer stond Winterdagen op verschillende theaterfestivals waaronder Oerol en als voorprogramma van Douglas Dare (Rewire presents).

Tom The Lion is de lieveling van Rough Trade, London’s meest beroemde platenzaak. Zijn eerste EP’s werden exclusief uitgebracht door het label van de winkel. Tom The Lion maakt een cutting edge versie van akoestische ‘singer-song’. Zijn sound is sfeervol en subtiel, melodieus en modern. Zijn stem doet denken aan Sufjan Stevens, Nick Drake maar ook aan Jeff Buckley en Thom Yorke: van ingetogen pracht tot euforische crescendo’s. Magazines als Q en NME tipten Tom The Lion als one to watch. In augustus speelde hij o.a. op Haldern Pop, PopUp 010 wordt Tom’s eerste en enige Nederlandse optreden.

En, speciaal voor deze avond draait Michiel van den Bos/Weekender! (o.a. Rotown, Supermarkt, Bibelot) voor en na afloop van beide acts.

Rotterdam, wereldstad
Van New York Times tot Lonely Planet en Huffington Post, Rotterdam krijgt meer en meer internationale aandacht en aanzien. Ook het aantal hotels in de stad schiet als paddenstoelen uit de grond. The Student Hotel is daarvan een bijzondere omdat het hotel, gevestigd in een voormalig kantoorgebouw aan de Oostzeedijk, zich met name richt op internationale studenten. Daarnaast biedt het ook hotelkamers voor ‘young at heart’ toeristen. In september 2012 opende dit gastvrije hotel de deuren en inmiddels is The Student Hotel wegens groot succes uitgebreid naar een naastgelegen (kantoor)pand aan de Willem Ruyslaan. PopUp 010 vindt plaats in de huiselijke setting The Kitchen, daar waar hotelgasten en PopUp 010 bezoekers elkaar ontmoeten.

Kaartverkoop
Voor de zesde editie van PopUp 010 zijn alleen kaarten online te koop. Kaarten zijn €10,- per stuk (+€1,35). Deuren open: 19.30 uur. Aanvang: 20.30 uur. Voorafgaand is het mogelijk om in The Kitchen te eten. Adres The Student Hotel: Willem Ruyslaan 223 in Rotterdam.

Deel: