Rick Parfitt heeft bekend gemaakt dat hij een hartaanval heeft gehad, en er nog blij om is ook! Kort voor een concert dat de band in Kroatië zou gaan geven vorige maand werd de gitarist opgenomen in het ziekenhuis. In 1997 onderging Parfitt een drie-voudige bypass nadat de artsen hem hadden gewaarschuwd over zijn levensstijl. Nu, na de hartaanval is hij er pas echt van bewust dat hij anders zal moeten gaan leven.

In een interview voor een Britse krant liet de gitarist weten dat hij 50 jaar lang zijn lichaam heeft mishandeld door het roken en het veelvuldig gebruik van alcoholische dranken. “Er komt een tijd dat je naar jezelf kijkt en denkt oké, dit is het, nu is het tijd voor verandering. Mijn hele leven lang heb ik me tegen doktersadviezen verzet, ik dacht dat ik van staal was. Maar hoe gek het ook klinkt, ik ben blij met deze hartaanval omdat ik geen uitweg zag van mijn slechte gewoontes”. Momenteel heeft Parfitt 3 weken geen drank en/of sigaretten aangeraakt, de langste periode sinds zijn 15e levensjaar.

“Er kleven veel voordelen aan het nuchter zijn”, vervolgde Parfitt. Als ik ‘sochtends wakker wordt en op wil staan en de dag wil starten, ik kan je niet vertellen hoeveel beter ik me nu voel. Ik ga nu veel meer genieten van het leven. Ik ben klaar om weer te gaan rocken, ik kan niet wachten!

Deel: