Zanger/gitarist Joe Louis Walker is een van de productiefste bluesartiesten te noemen. Sinds zijn debuut in de tachtiger jaren heeft hij talloze albums voor flink wat label uitgebracht. Tussen 2008 en 2010 bracht hij bij het Canadese Stony Plain label drie albums uit. Onder de titel “The Best of the Stony Plain Years” is nu een fraaie compilatie hieruit verschenen.

WalkerJoeLouis StonyPlain_cDe laatste jaren is hij wat meer de kant van de rock opgegaan, maar met deze elf songs horen we wat meer de traditionelere blueskant van JLW. Erg fraai zijn “Hustlin’” met een hoofdrol voor pianist Bruce Katz en “Black Widow Spider” dat zo uit de Staxstudio’s had kunnen komen. In januari 2010 trad Walker op tijdens de Legendary Blues Cruise, waarvan een livealbum werd uitgebracht. Hiervan maakt vooral “Ain’t That Cold” met Johnny Winter als gast, en “Slow Down GTO” indruk.

Conclusie: een leuk album met een fraai overzicht van het meer traditionele blueswerk van Joe Louis Walker van een aantal jaar geleden. (Stony Plain Records) (7,5/10)

Deel:

Comments are closed.