Rond het middaguur lopen we het zonovergoten terrein van Sky City festival op. Dit belooft een fantastische dag te worden, de line-up laat niets te wensen over, met grote namen als Afrojack en Avicii. Aan Gregor Salto de eer om de eerste editie van Sky City festival af te trappen en het binnenstromende publiek te vermaken.

Het festivalterrein blijkt lekker ‘no-nonsens’, verwacht geen reuzenrad, geen ballenbak of andere attracties, bij dit festival draait het puur om de muziek. Er zijn twee podia, een indoor podium in de Heineken Music Hall en een groots aangekleed outdoor podium op het Arenapark. Verder is er verspreid over het festivalterrein, zowel binnen als buiten, een ruim aanbod aan tentjes met eten en drinken.

Na een paar uur feesten in de volle zon voor het hoofdpodium, is het tijd voor wat schaduw, we lopen naar de Heineken Music Hall, waar momenteel Example het podium opkomt. Deze Britse zanger/rapper, weet in een mum van tijd de volle zaal volop in beweging te krijgen met onder meer zijn bekende hit Kickstarts.

We verlaten de Heineken Music Hall en gaan weer richting het hoofdpodium, een regenbui trekt over het terrein, maar de festivalgangers feesten onverstoord door op de show van Shermanology Soundsystem, Tegen de avond is het tijd voor één van de grootste namen op dit festival, Afrojack. Het blijkt een thuiswedstrijd, het kost Afrojack geen enkele moeite om het veld voor het hoofdpodium nog voller te krijgen en laat het publiek compleet uit zijn dak gaan.

En dan is het zover, dé DJ waar menigeen speciaal voor naar Sky City festival is afgereisd, Avicii! Vanaf het eerste nummer heeft Avicii het publiek mee, gelijk aan Afrojack laat Avicii het publiek volledig uit zijn plaat gaan.
Anderhalf uur lang gaat het feest door, het publiek wordt bij het laatste nummer op vuurwerk getrakteerd en juicht Avicii toe.

Een wat ons betreft geslaagde eerste editie van Sky City festival zit erop, de echte diehards kunnen nog door tot in de kleine uurtjes in de Heineken Music Hall bij Sky City by Night.

Deel: