Met onvervalste Arnhemse tongval speelt Joop van der Linden Ernemse Henkie, een hoogstpersoonlijke bewerking van de eenakter Tragicus tegen wil en dank van Anton Tsjechov (1860-1904). Deze komische eenakter roept een zorgeloze lach op bij toeschouwers van 10 tot 100.

Mars Teunisz is als klokkenmaker zijn tegenspeler in deze bijzondere productie van Theater Het Hof in Arnhem. Bij hem lucht Henkie zijn hart. En daar heeft hij heel wat op, op dat hart. Henkie is hevig gestrest. Niet alleen moet hij dagelijks heen en weer van de camping bij Nijkerk naar het stadskantoor in Arnhem en vice versa, hij heeft ook nog eens sterk de indruk dat iedereen hem als boodschappenjongen gebruikt.

Henkie heeft ook nog eens een kort lontje. Tal van kleine ergernissen brengen hem tot razernij, ja drijven hem zelfs tot waanzin en maken van hem een potentiële moordenaar. Of zo het zo’n vaart niet lopen?

Jong en oud kan het horen en zien op de Sonsbeek Theater Avenue 2014 op vrijdag 8 augustus om 15.35 en om 17.05 uur en op zaterdag 9 en zondag 10 augustus om 14.00 en om 16.20 uur in De Paradetent, locatie 44!

Foto (c) Gerard Velthuizen

Deel: