Vrijdag 24 oktober 2014 komt Led Zeppelin met heruitgaves van hun meest verkochte album ‘Led Zeppelin IV’, en ‘Houses Of The Holy’. Deze zullen uitkomen als deluxe edities, en zijn allebei ge-remastered door gitarist en producer Jimmy Page. Beide albums komen beschikbaar met een bonus disc met daarop nog nooit eerder uitgebracht materiaal.

In mei (jl.) kwamen de heruitgaves van ‘Led Zeppelin’, ‘Led Zeppelin II’ en ‘Led Zeppelin III’ uit, al deze releases kwamen binnen in de top 20 van de Nederlandse album top 100. Overal ter wereld was dit een succes, de releases kwam ook in de VS, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan en in de UK in top van de charts terecht.

Led_Zeppelin_-_Led_Zeppelin_IVDe tweede ronde van re-issues begint met een van de meest invloedrijke en commercieel succesvolste albums in de geschiedenis van de muziek, namelijk ‘Led Zeppelin IV’. De originele versie van het album kwam uit in november 1971. Op dit album staan de bekende hits zoals ‘Stairway To Heaven’, ‘Rock And Roll’, ‘Black Dog’ en ‘When The Levee Breaks’. De ‘Led Zeppelin IV’ deluxe editie heeft op de extra disc een nog nooit eerder uitgebrachte versie van alle nummers van het originele album en alternatieve mixen van ‘Misty Mountain Hop’, ‘Four Sticks’, ‘The Battle Of Evermore’, ‘Going To California’ en ‘Stairway To Heaven’.

houses-of-the-holyIn 1973 kwam Led Zeppelin opnieuw boven aan de charts te staan met hun album ‘Houses Of The Holy’. Op dit album staan legendarische nummers zoals ‘The Song Remains The Same’, ‘No Quarter’, ‘D’yer Mak’er’ en ‘The Crunge’. De zeven nieuwe nummers op de bonus CD bestaan uit ruwe mixen van ‘The Ocean’ en ‘Dancing Days’. Ook staat er een gitaar mix backing track op voor het nummer ‘Over The Hills And Far Away’ en een versie van ‘The Rain Song’ zonder piano. De heruitgaves komen in verschillende configuraties beschikbaar.

Led Zeppelin werd toegevoegd aan de Rock & Roll Hall of Fame in 1995, ontving een Grammy Lifetime Achievement Award in 2005 en werd een jaar later bekroond met de Polar Music Prize in Stockholm. De oprichters van Led Zeppelin, John Paul Jones, Jimmy Page en Robert Plant zette samen met Jason Bonham – de zoon van hun overleden drummer John Bonham – de Londense O2 Arena in 2007 op zijn kop. Dit concert was een tribute aan Ahmet Ertegun, een dierbare vriend en oprichter van Atlantic Records. In januari van 2014 won de band hun eerste Grammy Award voor het album ‘Celebration Day’ (tevens Best Rock Album). ‘Celebration Day’ behaalde eveneens de gouden status in Nederland.

Deel: