Na (I Just Wanna) ‘Milkshake’ en ‘Head Up High’ presenteert Go Back To The Zoo gisteren de video voor de nieuwe single ‘Julia’. Ook deze video is gemaakt door Dream Art Int., bestaande uit Job Derksen en Rein op ’t Root die recentelijk zijn afgestudeerd aan de HKU. Geïnspireerd op een jeugddroom waarin een band in een luchtballon optreedt, trokken de filmmakers met de band naar de Achterhoek om bij het krieken van de dag deze fantasie werkelijkheid te maken.

Alle beelden werden geschoten in een kleurrijke luchtballon waarin de oplettende kijker het bonte palet van de evenzo kleurrijke cover van het album ZOO zal herkennen. ‘Julia’ is een nummer over het verlangen om te ontsnappen aan de eentonigheid van het stadsleven. Waar iedereen er hetzelfde uitziet en het steeds moeilijker wordt om je te
onderscheiden, omdat alles er al is, alles al is gedaan en iedereen uniek wil zijn. Tegelijkertijd gaat ‘Julia’ natuurlijk ook over de liefde. Over dagdromen en het idee om alles aan de kant te zetten en de sprong te wagen om met je grote liefde de wereld rond te reizen.

‘Julia’ is, net als de vorige singles ‘Milkshake’, ‘Head Up High’ en eerder ‘Charlene’, ook terug te vinden op het album ‘ZOO’. Sinds de release van het album op Valentijnsdag van dit jaar staat Go Back To The Zoo volop in de belangstelling. De band deed na release een korte clubtournee, was meerdere malen te gast bij de nationale radiostations, gaf talloze interviews, verzorgde het voorprogramma van John Mayer in de Ziggo Dome en stond afgelopen week nog in de Ekko en op de Zwarte Cross en Amsterdam Live On Stage. Voor en nadat Go Back To The Zoo op 5 september tegenover Skip & Die in de Red Bull Soundclash staat, gaat de band naar Duitsland en Los Angeles voor een aantal shows. Op 24 oktober start een tweede clubtournee in Nederland.

GO BACK TO THE ZOO LIVE
09 augustus: Rock an der Mϋhle – Metelen, Duitsland
05 september: Red Bull Sound Clash – Concertgebouw, Amsterdam
06 september: Pfarr Festival – Essen, Duitsland
16 oktober: Culture Collide – Los Angeles, VS
24 oktober: Effenaar, Eindhoven
25 oktober: Metropool, Hengelo
06 november: Paradiso, Amsterdam
07 november: Muziekgiterij, Maastricht
09 november: Paard, Den Haag
13 november: Vera, Groningen

Deel: