Op 20 november mag Lionel Richie in New York de Billboard titel ‘Legend Of Live’ in ontvangst gaan nemen tijdens de voor de 11e keer gehouden Billboard Touring Awards. Richie zal de titel krijgen in de Edison Ballroom, een hoogtepunt van de tweedaagse Billboard Touring Conference & Awards, die dit jaar voor het eerst gehouden gaan worden in twee lokaties, het Roosevelt Hotel en de Edison Ballroom.

De titel wordt toegekend aan zowel solo artiesten als bands die significante en lang durende bijdrages hebben geleverd aan live muziek en de muziekindustrie. ‘Legend Of Live’ erkent professionaliteit en standvastige toewijding aan de kunst en ambacht van live optredens en het bereiken van de fans via de concerten.

Vanaf zijn vroege periode, toen hij in het R&B circuit optrad met de Commodores en zijn doorbraak als solo artiest tot zijn kassucces All The Hits, All Night Long tour, heeft Richie een reputatie opgebouwd als professional en geeft hij fantastische concerten. Richie heeft meer dan 100 miljoen albums verkocht en zorgde hij voor een aantal enorme hits, zijn vakmanschap en charismatische optredens hebben ook een kritieke rol gespeeld in de levensduur van zijn carrière.

Ookal heeft de zanger al talloze awards in ontvangst mogen nemen voor zijn albums en singles, nog niet eerder werd hij geëerd voor zijn bijdrages aan de live muziek. Eerdere artiesten die de prestigieuze titel kregen zijn onder andere Sir Elton John, the Allman Brothers Band, Ozzy Osbourne, Rush, Journey, en Neil Diamond.

Deel: