Op vrijdag 1 augustus vindt de vijfde editie plaats van PopUp 010 in het restaurant van The Student Hotel in Rotterdam. Voor PopUp 010 een perfecte plek om toeristen én thuisblijvers te trakteren op twee spannende acts in de huiselijke Berlijnse setting van misschien wel het hipste hotel in town. Op het affiche staan de Rotterdamse rock ’n roll sensatie We Sell Guns en de Amsterdamse folk-troubadour Port of Call. Beide acts geven een semi-akoestisch optreden, muzikaal omlijst door DJ Michiel (Weekender).

De line-up van deze editie van PopUp 010 is voor de eerste keer volledig van eigen bodem. Met het programmeren van het Rotterdamse We Sell Guns toont PopUp 010 weer een neus te hebben voor talent uit eigen stad. Deze rockers moeten hun debuutplaat nog uitbrengen maar hun eerste EP was veelbelovend genoeg voor plekje op de PopUp 010-affiche. Het duo kun je ergen tussen The Black Keys en Black Box Revelation plaatsen.

Port of Call is de alias van Pieter van Vliet. Sinds een aantal jaren maakt hij solo op gitaar en een arsenaal aan andere instrumenten prachtig breekbare folk-popsongs beïnvloed door Bill Callahan en Jason Molina. Mooie act uit 020 bij PopUp 010 dus! En speciaal voor deze avond draait Michiel van den Bosch (o.a. Rotown, Supermarkt, Bibelot) voor en na afloop van de acts.

Van New York Times tot Lonely Planet, Rotterdam krijgt meer en meer internationale aandacht en aanzien. Ook hotels in de stad schieten als paddenstoelen uit de grond. The Student Hotel is daarvan een bijzondere omdat het hotel, gevestigd in een voormalig kantoorgebouw aan de Oostzeedijk, zich met name richt op internationale studenten. Daarnaast biedt het ook kamers voor ‘young at heart’ toeristen. In september 2012 opende dit gastvrije hotel de deuren en inmiddels is The Student Hotel wegens groot succes aan het uitbreiden naar een naastgelegen (kantoor)pand. PopUp 010 vindt plaats in het restaurant van het hotel, The Kitchen, daar waar hotelgasten en PopUp 010 bezoekers elkaar deze vijfde editie ontmoeten.

Deel: