Eerder werden al de eerste namen bekendgemaakt voor het programma van literatuur, dans en theater, The School of Life en straattheater maar zoals beloofd: er is meer! Literaturfest, wijlen de populairste en hipste literaire avond van Amsterdam, herrijst uit de dood om vrijdag op spectaculaire wijze de Lowlands Bookstore voor geopend te verklaren met de special Rappers En Hun Favoriete Kinderboek.

Met MC Fit, Typhoon en Vjèze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) en gepresenteerd door Toine Donk (Das Magazin) en Ernst-Jan Pfauth (De Correspondent). Duo-debuteren: Eva & Renee Kelder. Of: hoe twee als schrijver debuterende zussen bijna naar de kelder gingen maar nog bijtijds een reddingsboei grepen en elkaar nu het vuur aan de schenen leggen over het hoe, het wat en het waarom en vooral ook alles wat daar onder en achter zit. Muzikale begeleiding: Veelbelovend.

Kom naar de Romeo voor het spiritueel/religieus/filosofisch poëzieprogramma ‘Hoe Het Is Om Nu Te Leven’. Jonge taalkunstenaars Anne Broeksma, Daniël Vis, Thomas Möhlmann, Lucas Hirsch en singer/songwriter Goslink graven naar totaal onbekende levenswijzen. Literaire tatoeages! Dichters performen terwijl hun woorden direct op je arm, bil, borst, voorhoofd of welk lichaamsdeel dan ook worden vereeuwigd (eeuwig voor zolang Lowlands duurt, dus spijt hoef je nooit te hebben van je poëtische impuls). Met Dennis Gaens, Maud Vanhauwaert, Joost Oomen, Anne Broeksma, Laura van der Haar, Daan Doesborgh, Alexis de Roode en Kira Wuck. In samenwerking met TUIG tattooshop.

Verder komt Jiggy Djé rappen in WOORD!, zijn Lieke Marsman en Lucky Fonz III aan het programma van Sunday in the Village toegevoegd, en maakt AKO Prijs-winnaar Joke van Leeuwen het gezelschap in Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel compleet.

Theater & Dans
DOX en 155 – ‘Ultranormaal’. De choreografen Erik en Thomas Bos van dansgroep DOX maakten een voorstelling over hoe werkelijk kunnen dansen en bewegen als we aan niemands verwachtingen hoeven te voldoen. Dance like nobody’s watching! Samen met collegadansers van 155 laat DOX zien wat dat betekent – en wat voor emotie het losmaakt.
Dans als vertelmiddel: dan moet je net de voorstelling ‘Roses’ van De Dansers i.s.m. Theater Strahl & SBW hebben. Prachtverhaal, aan de hand van de heldendaden van de Duitse broer en zus Hans en Sophie Scholl, die het in de Tweede Wereldoorlog met hun verzetsgroep Weisse Rose opnamen tegen de nazi’s – en hun principes met de dood moesten bekopen. Met beeld, dans, muziek en woord wordt het verhaal van vertrouwen, risico’s en utopie verteld. Energiek, bizar en acrobatisch, en opeenstapelingen van mensenlijven.

The School of Life
Internet speelt een steeds grotere rol in ons bestaan. We zijn e-burgers geworden. 2.0 is een feit. Maar wat winnen we, wat verliezen we, wat kunnen we doen, en wat kunnen we beter laten? Aan de hand van populaire films, boeken en grootse denkers neemt Lowlands’ huisfilosoof Ad Verbrugge in ‘E-burgers’ je mee in een spectaculaire filosofische analyse van hét transformatieproces van onze tijd.

Het programma Stand-up Filosofie van The School of Life gaat wegens omstandigheden helaas niet door, maar gelukkig komt in plaats daarvan Vragenvuurtje. Onze grootste sterren, onder wie Ad Verbrugge, Lammert Kamphuis en Rob Wijnberg, staan samen met een mystery guest op het podium en gaan aan de slag met al je vragen. Zekerheden gaan overboord, we gaan met humor en al de diepte in, en iedereen wordt uitgedaagd om nog één laatste keertje door te denken. De schatkamer van de filosofie puilt uit en wacht op je, dus hurry up en join us in de Tïtty Twïster!

Straattheater
In Up & Over It – ‘Hands’ dansen ex-Riverdancepro’s Suzanne Cleary & Peter Harding werkelijk iedereen van tafel – met hun handen. En dan niet een beetje op de maat meetikkend of bleu kunstjes vertonend, maar met keihard in your face hand-, arm- en ellebooggegoochel waar je bek loodrecht van openvalt, terwijl je zelf intussen hard gaat op de opzwepende electropopmuziek.

CirQ nodigt deelnemers uit voor een ware ‘Vibrorace’, waarbij de vibrator als raceauto wordt gebruikt. In ‘Autodeur’ rijdt Mc Kakadoen met zijn vervallen, voorlopig rijbewijs door het publiek. Met zijn ene arm door het raam, de andere strak aan het stuur fluit hij naar de chickies, en soms knoopt hij met voorbijlopende Lowlanders een gesprek aan. De Duwtent. Wat ruischt daar door het struikgewas? Is het een bird? Is het een plane? Nee, maar wat dan wel? En was het er wel? Soms zie je pas als het weg is dat er iets was – zoals je weet dat je iets vergeet, maar niet meer wat. Helaas is ‘Ballheads’ van Tom Campbell wegens planningsproblemen geannuleerd.

28 juli Lowlandskaarten in de verkoop
Op maandag 28 juli om 10:00u gaan voor de tweede en laatste keer ongeldig gemaakte kaarten uit de zwarthandel en achtergehouden kaarten die niet voor sponsors en relaties worden gebruikt in de verkoop. In totaal gaat het om ongeveer 300 kaarten. De verkoop verloopt via ticketmaster.nl en op 28 juli wordt vanaf lowlands.nl een rechtstreekse link naar de kaarten geplaatst.

Deel: