Met haar aardige, eigenaardige Nederlandse luisterliedjes stond Eefje op grote hoogte in Arnhem. Een leuk concept, een leeg dak van een parkeergarage tot een levendige gezellige plek omgetoverd. Daarbij dan nog lekker eten en drinken, toffe muziek, dan wordt het toch een heerlijke zomerse dag.

In het nummer ‘Nu af aan’ bezingt ze dat ze haar eigen weg wil gaan, laat me maar m’n gang gaan van nu af aan.
Ze kan inderdaad haar eigen weg wel gaan, met een band of intiem op het podium, Eefje staat haar mannetje. De zangstemmen van Eefje en Annelie de Vries sluiten mooi op elkaar aan en dat is goed te horen bij het nummer ‘Genoeg’.

‘De stad’ kregen we als toegift, “We wisten niet dat we nog een liedje moesten spelen”, zei Eefje, en improviseerde er nog even lekker op los samen met Annelie. We keken uit over de stad, dat mooi terugkwam in de tekst.

Al haar liedjes zijn woordspinsels op een lekker deuntje. In ‘Trein’ zingt ze: “En omdat niemand me verliet was ik nooit echt alleen te vinden, Ik had een huis vol vreemden en een hoofd vol met vrienden, een brievenbus vol brieven….”. Je moet de teksten een paar keer horen en dan nog blijven ze soms een mysterie. Dat geeft haar ook haar eigen stijl, dat is maar goed ook!

Tot slot prijst ze de Dakhap, gado gado aan als een volmaakte kelner.

Helaas sloeg het weer na het optreden om en werd het nat waardoor er vele bezoekers huiswaarts gingen. Enkele volhouders bleven verscholen onder de uitgereikte paraplu’s wachtend op betere tijden. Bezoekers hebben de nieuwe LP onder de paraplu, ‘Het is’ NAT….

Roofgarden, top plek in Arnhem, komt dat zien…..

Deel: