De 18-jarige DJ Martin Garrix maakt als enige Nederlander kans op een Video Music Award. Deze week werd bekend gemaakt dat hij is genomineerd voor zijn hitsingle ‘Animals’ in de categorie MTV Clubland, vernoemd naar het gelijknamige MTV danceprogramma. Zijn opponenten zijn Calvin Harris, Disclosure, Zedd ft. Hayley Williams en DJ Snake & Lil Jon.

Garrix, geboren als Martijn Garritsen, beleefde in juli 2013 zijn doorbraak met de hit. Het nummer is inmiddels al bijna 300 miljoen keer bekeken op YouTube. Ook bereikte het de Platinum sales status in Amerika. Sinds het succes van ‘Animals’ gaat hij als een speer en treed hij op over de hele wereld. Begin deze maand maakte hij zijn debuut op Sensation. Ook trad hij eerder dit jaar op tijdens het prestigieuze festival Coachella en zal hij volgend weekend te zien en te horen zijn op de mainstage van het populaire Belgische festival Tomorrowland.

Op zondag 24 augustus wordt tijdens een live-uitzending vanuit The Forum in Inglewood (Californië) bekend wie van hen het beeldje mee naar huis mag nemen.

Deel: