ByrnesJim StLouisTimes_cZanger/gitarist Jim Byrnes woont sinds de zeventiger jaren in Canada, maar hij is geboren en getogen in St. Louis. Op zijn meest recente album verkent hij zijn roots en daarom is het dan ook ‘St. Louis Times’ genoemd. Samen met zijn muzikale partner Steve Dawson heeft Byrnes een aantal uitstekende Canadese muzikanten om zich heen verzameld.

Op het album staan een aantal covers die met St. Louis te maken hebben en een aantal eigen songs. Dawson heeft de productie prima in handen en speelt ook nog uitstekend gitaar, zowel akoestisch, electrisch als slide en steelguitar. John Hammond doet op vier songs mee en ook de jonge zangeres Colleen Rennison van de veelbelovende band No Sinner doet een duit in het zakje. Van de covers is naar mijn mening Albert Kings ‘I Get Evil’ de beste song, terwijl Byrnes’ eigen ‘The Journey Home’ een absoluut juweeltje is. Het is een gesproken tekst op muziek en het autobiografische karakter maakt hiermee de meeste indruk op me.

BarnOwlBlues vindt dit album een prachtig eerbetoon aan de stad St. Louis. Deze stad heeft dan weliswaar niet de faam van Chicago, Memphis of New Orleans, maar is in de geschiedenis van de jazz en de blues niet minder belangrijk geweest. En dit heeft Jim Byrnes op een prima manier vertaald. (7,5/10)(Black Hen Music)

Deel:

Comments are closed.