Met trots kondigen het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag de benoeming aan van de befaamde sopraan Rosemary Joshua tot artistiek leider van de Dutch National Opera Academy (DNOA). De DNOA is een tweejarige masteropleiding voor opera, een samenwerkingsverband tussen beide conservatoria, dat naast een internationaal netwerk van opleidingen, studio’s en operahuizen een bijzonder samenwerkingsverband heeft met Nationale Opera en Ballet.

Rosemary Joshua volgt Alexander Oliver op. Onder Olivers leiding groeide de DNOA uit tot een van de meest prominente opera-masteropleidingen van Europa, en werd onlangs met het predikaat ‘excellent’ bekroond.

De studenten, afkomstig van over de hele wereld, zullen profiteren van Joshua’s enorme expertise als zangeres. Joshua combineert het leiderschap van de DNOA met engagementen bij onder andere het Royal Opera House, Covent Garden, Los Angeles Philharmonic, Boston Symphony Orchestras en het Radio Filharmonisch Orkest.

Janneke van der Wijk, directeur van het Conservatorium van Amsterdam: ‘Met Rosemary Joshua hebben we een artistiek leider met een heldere visie op het operavak. Ze weet precies wat nodig is om op het allerhoogste niveau te opereren. Joshua is een ideaal rolmodel voor de studenten.’

Henk van der Meulen, directeur van het Koninklijk Conservatorium Den Haag: ‘Het is een groot genoegen om een sopraan te verwelkomen van het kaliber van Rosemary Joshua, om de nieuwe generatie operazangers op te leiden.’

Rosemary Joshua start haar werkzaamheden per 1 september 2014.

Deel: